Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Scurtmetraje despre obiceiuri culturale şi culinare, la MŢR

Scurtmetraje despre obiceiuri culturale şi culinare, la MŢR

Data: 16 Iulie 2009

Asociaţia Culturală Control N invită cinefilii, în perioada 17-19 iulie, la proiecţia a 20 de scurmetraje cu şi despre mâncare, prezentate în premieră în ţara noastră la Muzeul Ţăranului Român şi la Târgul Ţăranului, conform Agerpres. Filmele fac parte din proiectul „A Matter of Taste“ („O chestiune de gust“), iniţiat de organizaţia Nisi Masa. Proiecţiile au loc pe 17 şi 18 iulie, ora 19:00, la Muzeul Ţăranului Român, şi pe 18 şi 19 iulie, ora 12:00, la Târgul Ţăranului.

„A Matter of Taste“ este un proiect audiovizual, organizat de Nisi Masa, care uneşte mâncarea, gustul şi filmul. Proiectul a fost conceput cu scopul de a atrage atenţia publicului european asupra schimbărilor obiceiurilor culinare şi, cel mai important, asupra felului în care aceste schimbări se leagă direct de varietatea culturală.

În urma unui concurs în care au fost înscrise câteva sute de scurmetraje din întreaga Europă au fost atent selecţionate 20 de filme, documentare şi de ficţiune, ale căror teme şi subiecte tratează una dintre cele trei categorii ale concursului: „A Matter of Taste“ (O chestiune de gust) - atitudinea şi valorile pe care le avem faţă de mâncare, „Table Manners“ (Maniere la masă) - circumstanţele în care mâncăm, de unde ne procurăm mâncarea şi cât de sănătoasă e ea şi „Lands of Plenty“ (Belşugul Pământului) - influenţele globalizării în ceea ce priveşte producţia de mâncare şi consecinţele asupra mediului şi a oamenilor. Cei 20 de cineaşti finalişti vor participa la Festivalul de Film de la Lago (Italia, 24-31 iulie). Proiecţiile „A Matter of Taste“ („O chestiune de gust“) sunt organizate în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român, conform Mediafax.