„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferinţa preoţească de toamnă în Protopopiatul Năsăud
Preoții din cadrul Protopopiatului Năsăud au participat luni, 5 octombrie, la conferința preoțească de toamnă, prezidată de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului.
Ședința s-a desfăşurat la Centrul de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi și a debutat cu o slujbă de Te-Deum săvârșită de preoții Ioan Băndean, Dacian Șanta și Alexandru Buia, în biserica cu hramul „Schimbarea la Față”.
Dezbaterile au continuat, după slujbă, în sala de conferințe a Centrului de tineret „Ioan Bunea”. Protopopul Ioan Dâmbu a urat bun venit ierarhului și a evocat personalitatea pr. prof. Ioan Bunea. Pr. Ioan Dâmbu a propus, cu această ocazie, ca pr. prof. Ioan Bunea să fie prima personalitate omagiată în cadrul „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, întrucât el este un exemplu demn de urmat pentru toți preoții.
IPS Părinte Mitropolit Andrei le-a prezentat, apoi, preoților importanța subiectului propus de Sfântul Sinod, pentru a fi dezbătut în cadrul conferințelor preoțești din Patriarhia Română, în cadrul „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, iar pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a conferențiat pe tema „Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur – misionarul credibil”, plecând de la crezul marelui ierarh: „nu am altă viață decât voi și grija pentru mântuirea voastră”. În încheiere, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, pr. Bogdan Ivanov, a adus la cunoștința preoților problemele de ordin administrativ.