Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Berea se scumpeşte cu 25%

Berea se scumpeşte cu 25%

Data: 23 Octombrie 2007

Berea se va scumpi cu circa 25% în această toamnă, în urma scumpirii principalului ingredient - malţul -, la 570 de euro pe tonă, faţă de 270 de euro pe tonă în 2006, a declarat Vifor Verşescu, directorul general al Patronatului Societăţilor Independente Producătoare de Bere din România (PSIPBR). „Preţul malţului pe pieţele internaţionale aproape s-a dublat, ceea ce va duce la scumpirea berii, pentru că malţul obţinut din orz deţine 25% din costul berii. Având în vedere că marja de profit va fi destul de mică producătorii vor creşte preţul deşi nu este o practică uzuală în sezonul rece“, a spus Verşescu. Piaţa românească a berii va consum circa 250.000 de tone de malţ în acest an, asigurat în majoritate din import. Toate cele patru fabrici de malţ existente în România produc doar 20.000 de tone de malţ, deşi capacitatea este de 44.000 de tone. Reprezentanţii pieţei estimează că preţul malţului va atinge 600 de euro pe tonă în primăvara anului viitor, cu o pondere de 25% din costul final al berii, alături de hamei reprezentând principalele ingrediente ale berii.