Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Carnea de miel - mai scumpă, ouăle - mai ieftine

Carnea de miel - mai scumpă, ouăle - mai ieftine

Data: 27 Martie 2009

De Paştele ortodox preţul mieilor va creşte faţă de anul trecut de la 7,5 lei/kg la 8-9 lei/kg pentru mielul viu, iar pentru carcasă - de la 15 lei/kg la 18-21 de lei/kg, potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR). Preţul ouălor va scădea însă şi va ajunge sub preţul de 0,23 lei/bucata, potrivit estimărilor Uniunii Crescătorilor de Păsări din România. Crescătorii de ovine vând de Paşti, conform datelor furnizate de MAPDR, între 3 milioane şi 3,5 milioane de miei, în condiţiile în care într-un întreg an se vând în jur de 7 milioane de miei. În 2007, un român a mâncat, în medie, 2,1 kg carne de oaie, în timp ce un european a mâncat cu 0,7 kg mai mult. Ieftinirea ouălor este pusă pe seama căldurii din luna martie, care a permis intrarea în ouat mai timpurie a găinilor ţărăneşti. La începutul anului, ouăle au avut o uşoară creştere a preţului, faţă de perioada similară a anului trecut. Potrivit statisticilor Uniunii Europene, un român consumă anual, în medie, 220 de ouă, în timp ce un european mănâncă cu 30 de ouă mai mult.