Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Carnea de porc se scumpeşte cu până la 25%

Carnea de porc se scumpeşte cu până la 25%

Data: 01 Noiembrie 2007

Carnea şi produsele din carne de porc se vor scumpi, până la sfârşitul acestui an, cu procente cuprinse între 10 şi 25%, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Sorin Minea. „Scumpirea acestor produse a început deja să se vadă, mai ales pe segmentul produselor de lux obţinute din carne de foarte bună calitate. Estimez că aceste majorări se vor aplica numai acestor tipuri de produse nu şi celor de slabă calitate“, a precizat Minea. Oferta procesatorilor pe piaţa internă este de 800-900 de produse din carne. Minea a mai precizat că în perioada sărbătorilor de iarnă mezelarii vor veni cu mai multe promoţii, ceea ce va stabiliza, într-o oarecare măsură, preţurile. „Preţurile vor fi menţinute în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru că atunci este o perioadă a promoţiilor, dar din 2008 este posibil să asistăm la alte creşteri, mult mai semnificative, pentru carne şi produse din carne de porc, tendinţă care se regăseşte şi pe piaţa europeană, nu numai pe cea internă“, a subliniat Sorin Minea. La ora actuală, procesatorii români din industria de mezeluri apelează la importuri de pe piaţa europeană în proporţie de 70% pentru asigurarea materiei prime şi doar 30% achiziţionează de pe piaţa internă.