Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială CE a propus revizuirea normelor privind etichetarea produselor

CE a propus revizuirea normelor privind etichetarea produselor

Data: 04 Feb 2008

Comisia Europeană a adoptat o propunere privind sporirea clarităţii etichetelor produselor alimentare, precum şi a relevanţei acestora pentru necesităţile consumatorilor din Uniunea Europeană, informează CE. Scopul proiectului de regulament este de a moderniza şi a aduce îmbunătăţiri normelor UE privind etichetarea produselor alimentare, astfel încât etichetele acestor produse să ofere consumatorilor informaţiile necesare esenţiale, sub o formă lizibilă şi uşor de înţeles, cu scopul de a facilita o alegere a produselor bazată pe informare. În temeiul propunerii adoptate, alimentele preambalate vor trebui să afişeze pe partea anterioară a ambalajului etichete care cuprind informaţii cheie privind calităţile nutritive ale produsului. Sunt stabilite, de asemenea, cerinţe generale privind modul în care trebuie să fie afişate informaţiile privind calităţile nutritive ale produselor alimentare pe eticheta acestora, dar este lăsată la latitudinea statelor membre promovarea unor regimuri naţionale suplimentare, cu acea condiţie ca acestea să nu submineze normele UE. Din motive de sănătate publică, proiectul de regulament extinde cerinţele actuale privind etichetarea alergenilor şi asupra produselor alimentare care nu sunt preambalate, inclusiv asupra alimentelor vândute în restaurante şi în unităţile de catering. Noile norme propuse ar trebui să aducă beneficii şi industriei alimentare, rece stabilesc un cadru legislativ mai clar şi mai armonizat pentru etichetarea produselor alimentare şi asigură condiţii de egalitate pentru toţi agenţii din acest sector. Proiectul de regulament a fost elaborat în urma unor consultări extinse cu asociaţiile consumatorilor, reprezentanţi ai industriei alimentare şi alte părţi interesate.