Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Controale drastice în perioada sărbătorilor de iarnă

Controale drastice în perioada sărbătorilor de iarnă

Data: 12 Decembrie 2008

▲ Inspectorii sanitar-veterinari recomandă populaţiei ca în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă să respecte anumite reguli în ceea ce priveşte sacrificarea animalelor şi consumul acestora ▲

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă a dispus intensificarea activităţii de inspecţie şi control, se arată într-un comunicat de presă.

Controalele vizează respectarea legislaţiei sanitar-veterinare privind circulaţia animalelor, sacrificarea porcilor, certificarea şi marcarea, procesarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor de origine animală.

La sediul circumscripţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor se va afişa programul de activitate şi personalul care efectuează examenul trichineloscopic.

ANSVSA atrage atenţia tuturor persoanelor care deţin şi cresc porci, pentru consum în gospodăria proprie, asupra obligaţiilor ce le revin în conformitate cu legislaţia sanitar-veterinară în vigoare, respectiv asomarea porcilor înainte de sacrificare; păstrarea crotaliilor de la urechile animalelor; anunţarea medicului veterinar, pentru a declara sacrificarea animalului pentru consum propriu şi predarea crotaliului acestuia. De asemenea, inspectorii veterinari recomandă recoltarea probelor de carne din pilierii diafragmatici sau musculatura intercostală şi prezentarea la medicul veterinar de pe raza localităţii pentru efectuarea examenului trichineloscopic obligatoriu.