Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Crescătorii anunţă 25 de lei pe kilogramul de carne de miel

Crescătorii anunţă 25 de lei pe kilogramul de carne de miel

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 07 Aprilie 2013

Kilogramul de carne de miel la carcasă se va vinde cu aproximativ 25 de lei, iar brânza cu 20 de lei pe kilogram în preajma sărbătorilor de Paşte, din cauza puterii de cumpărare scăzute a românilor, a anunţat preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei. Reprezentantul crescătorilor a precizat, în context, că principala problemă a oierilor este iarna prelungită şi costurile mari de creştere a oilor şi mieilor, deoarece vegetaţia este insuficientă pentru păşunat. „Crescătorii ţin oile pe stabulaţie, pentru că nu este vegetaţie, iar costurile pentru iernat au fost ridicate. Cu un preţ undeva la 30 de lei pe kilogram nu ne-am acoperi costurile, dar trebuie să ţinem cont şi de puterea de cumpărare a populaţiei şi, dacă vrem să vindem, va trebui să ne adaptăm pieţei. Nu putem estima, pentru că piaţa reglează preţurile. Noi acolo ne gândim să vindem la 30 de lei, dar s-ar putea să vindem şi cu 25 de lei. La brânză nu o să difere mult preţul faţă de anul trecut, pentru că produsele noastre sunt perisabile şi nu ne putem juca (...) În jur la 20 de lei o să fie preţul“, a precizat Marcel Andrei.