Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Modificări ale programului pentru legumicultori
Programele de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate au suferit modificări faţă de proiectele publicate la finalul anului trecut în privinţa perioadei şi a cantităţilor comercializate, în urma propunerilor fermierilor, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. Astfel, cantitatea de 5.600 kg de roşii/1.000 mp a fost redusă la 3.000 kg/1.000 mp, iar la castraveţi, de la 5.600 kg a scăzut la 4.000 kg. La salată se vor lua în calcul 15.000 de plante, faţă de 1.440 kg iniţial, iar la ceapă verde - 100.000 de bulbi, în loc de 1.000 kg. Perioada de comercializare la ciclul I rămâne 1 martie - 10 iunie, iar pentru ciclul II este 15 octombrie - 9 decembrie, faţă de 20 octombrie - 9 decembrie iniţial. (C. Z.)