Agricultura contribuie cu 4-5% la Produsul Intern Brut, iar dacă se iau în calcul şi industria alimentară şi sectoarele conexe, ponderea în economie depăşeşte 10%, se arată în „Carta Albă a
O sută de Puncte Gastronomice Locale
Segmentul Punctelor Gastronomice Locale (PGL) a crescut în ultimii ani în România și tot mai mulţi localnici își deschid porţile pentru turişti pentru a le oferi o masă cu preparate locale gătite din produse autohtone. Primul PGL a fost înfiinţat în judeţul Braşov, în 2018, iar astăzi există în jur de 100 de astfel de mici afaceri în întreaga ţară, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Gastro Local, Dorian Lungu.
Potrivit acestuia, Braşovul „conduce detaşat” la numărul de Puncte Gastronomice Locale, iar cele mai multe sunt sub cupola asociaţiei, care contribuie la promovarea lor pe platforma gastrolocal.ro. (C. Z.)





