Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Pacienţii pot reclama calitatea hranei din spitale

Pacienţii pot reclama calitatea hranei din spitale

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 16 Iulie 2025

Un formular online pentru sesizări privind mâncarea din spitale este disponibil pe site-ul Ministerului Sănătăţii - ms.ro. Recla­manţii trebuie să se înregistreze obligatoriu cu nume şi prenume, tot la capitolul câmpuri obligatorii fiind şi denumirea spitalului şi secţia unde au fost internaţi, localitatea, precum şi data la care a fost servită mâncarea.

Pacienţii pot ataşa fotografii şi pot oferi detalii suplimentare cu privire la calitatea şi aspectul porţiilor, dar şi la servire.

Ministerul Sănătăţii a motivat introducerea acestui formular de sesizări prin faptul că „foarte mulţi oameni s-au plâns de hrana primită cât timp au fost inter­nați”, după ce ministrul Alexandru Rogobete a publicat pe o reţea socială imagini cu meniul servit pacienţilor într-un spital public din ţară.

„Managerii care nu-şi fac treaba vor fi invitaţi să plece. Dacă în anumite locuri se poate, e obligatoriu să se poată peste tot. Ţin foarte mult la atitudinea personalului medical şi la comportamentul la adresa pacienţilor, la curăţenia din spitale şi la modul cum sunt trataţi nu doar medical, inclusiv mâncarea din spitale”, a declarat ministrul, citat de TVR.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unde mâncarea este realizată în bucătăria proprie, a fost oferit ca exemplu de bune practici de către ministrul sănă­tății, care a mai spus că va face con­troale inopinate.

Spitalele publice primesc de la bugetul de stat o alocaţie de 22 de lei pentru masa zilnică a unui pacient, însă meniurile variază în funcţie de patologii. Meniul poate fi însă îmbogăţit atât din punctul de vedere al cantităţii, cât şi al calităţii, dacă unităţile spitaliceşti găsesc şi alte surse de finanţare. (O.N.)

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii