Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială PE a hotărât: românii pot sacrifica tradiţional porcii

PE a hotărât: românii pot sacrifica tradiţional porcii

Data: 09 Mai 2009

Sacrificarea tradiţională a animalelor ca parte a unor obiceiuri naţionale este acceptată de noua legislaţie europeană, votată la mijlocul acestei săptămâni de Parlamentul European. Legislatia prevede însă obligativitatea ca animalele să fie asomate înainte de a fi sacrificate, pentru a se evita suferinţa acestora. Excepţie de la regulă se mai face în condiţiile în care animalele sunt ucise în cadrul unor experimente tehnice sau ştiinţifice, în cadrul activităţilor de vânătoare, manifestări culturale sau sportive sau de către un veterinar, în contextul practicii sale medicale, arată Parlamentul European. Eurodeputaţii au considerat că imobilizarea animalelor înaintea sacrificării poate fi foarte stresantă, iar sângerarea trebuie să înceapă cât mai curând posibil după asomare, pentru a garanta că animalul moare în timpul asomării.