Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Preţul ouălor ar putea creşte cu 12%
Preşedintele Agricola Bacău, Grigore Horoi, a declarat că, prin îmbunătăţirea confortului găinilor, conform normelor europene ce ar trebui aplicate în România începând cu 2012, preţul ouălor ar putea creşte cu 10-12%, situaţie în care „doar găina ar fi mai fericită“. „Sunt demersuri ale organizaţiilor de protecţie a animalelor pentru îmbunătăţirea confortului şi bunăstării animalelor. Vreau să ştie consumatorii că aceste demersuri aduc beneficii animalelor, dar trebuie să se pregătească să suporte efectele acestor beneficii. Un calcul - nu foarte riguros - arată că implementarea sistemului de cuşti îmbunătăţite, de după 2012, ar creşte ponderea amortizării în costul produsului de la 8-10% la peste 20%. Trebuie să ne aşteptăm ca, pe produsul ou, să plătim, după 2012, un preţ mai mare cu cel puţin 10-12%“, i-a avertizat Horoi pe consumatori.