Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Preţuri de toamnă în piaţa Obor

Preţuri de toamnă în piaţa Obor

Data: 31 Octombrie 2013
În miez de toamnă, sezonul murăturilor este în toi. La piaţa Obor aglomeraţia este mare. 
 
Legumele pentru murături şi conserve se cară cu sacii şi sacoşele-mamut. Preţurile au început să crească. Varza albă se vinde cu 0,80 lei, iar cea roşie cu 2 lei kilogramul, conopida este destul de scumpă - 4 lei, iar castravaţii s-au scumpit până la 5 lei un kilogram. Pepenii pentru murat sunt la 2 lei pentru un kilogram. Gogonelele costă invariabil la toate tarabele 2 lei. Iuţeala hreanului se poate cumpăra cu 10 lei kilogramul, iar legătura cu rădăcini curăţate costă 2 lei. Gogoşarii şi ardeii kapia sunt apreciaţi între 4 şi 6 lei un kilogram. Ardeiul iute se vinde la un leu legătura de 5 bucăţi şi între 5 şi 10 lei kilogramul în funcţie de calitate şi iuţeală.
 
Sfecla roşie e 2 lei kilogramul. Usturoiul românesc se vinde cu 10 lei, iar cel chinezesc cu 14 lei, ridichile negre costă 2 lei kilogramul, iar cele roşii de seră un leu legătura. Mănunchiul de mărar uscat costă la fel ca ramurile de vişin, adică un leu. La ţelină oferta este generoasă: la bucată se dau plecând de la unu până la 5 lei, cu sau fără frunze, iar kilogramul costă 6 lei. Legăturile de cimbru, tarhon, leuştean, mentă, busuioc, salvie costă invariabil un leu. Fasolea boabe mică e 10 lei, iar cea mai mare 13 lei pentru un kilogram. Cartofii, fie albi, fie roşii, au acelaşi preţ: 2,5 lei. Ceapa albă e tot 2,5 lei, iar cea roşie costă 3,5 până la 4,5 lei kilogramul. Dovleacul pentru plăcintă costă 2 lei kilogramul, iar cei pentru ornament de la 3 la 6 lei bucata. Prunele pentru magiun au ajuns la 2,5 lei, merele, în funcţie de calitate şi aspect, costă de la un leu la 5 lei kilogramul. Strugurii pentru vin au rămas la 2,5 lei kilogramul, din luna septembrie, iar cei de masă au ajuns la 5 lei pentru un kilogram. Gutuile pentru gem pot costa 2 lei pentru un kilogram sau cele altoite, mari şi galbene ajung la 4 lei. Perele de toamnă costă 6 lei kilogramul, iar prunele uscate şi afumate 10 lei. Preţul ciupercilor de ciupercărie este în funcţie de calitate, între 6 şi 11 lei. (Corneliu Ciocan)