Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Reguli de etichetare alimentară în UE

Reguli de etichetare alimentară în UE

Data: 14 Decembrie 2014

Consumatorii vor putea să evite alergiile alimentare datorită noilor etichete ce vor fi obligatorii pentru toate produsele din Uniunea Europeană. Potrivit Comisiei Europene, această reglementare ce va fi introdusă treptat, începând din această lună şi până în 2017, ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai sănătos, iar pe persoanele care suferă de intoleranţă alimentară să fie mai bine protejate. Pentru început, scrie Agerpres, pe toate alimentele va fi indicată prezenţa a 14 presupuşi alergeni obişnuiţi (arahide, lapte, nuci etc.), inclusiv pentru produsele neambalate, ceea ce obligă brutăriile sau restaurantele să ia măsurile care se impun. Pentru biscuiţi sau dulciuri care conţin ulei sau grăsimi „vegetale“, fabricanţii vor trebui să precizeze dacă este vorba de ulei de palmier, de floarea-soarelui sau de alt tip. Aceste noi reguli se vor aplica şi vânzărilor online, iar UE anunţă o înăsprire a controalelor şi sancţiunilor. (Oana Nistor)