Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Risipă alimentară în restaurante

Risipă alimentară în restaurante

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 28 Septembrie 2022

Aproximativ 73% dintre restaurantele din România fac risipă alimentară, în topul celor mai aruncate produse fiind materiile prime - fructe, legume, carne (70%), urmate de mâncărurile preparate (30%), arată un studiu. Conform datelor, pentru 3 din 10 operatori, risipa are loc exclusiv în bucătărie, în timp ce pentru ceilalţi 7 din 10, aceasta se produce în restaurant sau în ambele locuri. Referitor la alimentele care sunt pe cale să expire, jumătate dintre restaurante le aruncă, 20% le refolosesc la alte preparate, iar 30% le donează, le returnează sau se asigură că le vor folosi înainte de expirare. (C. Z.)