Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Actualitate socială România ar avea nevoie de 40.000 de combine

România ar avea nevoie de 40.000 de combine

Data: 18 Iul, 2014

România dispune la nivel naţional de 25.000 de combine, însă ar avea nevoie de 40.000 ca să finalizeze recoltatul grâului în 15 zile, perioada optimă în care pierderile sunt minime, a declarat, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu. „În agricultură, cea mai importantă lucrare din veriga tehnologică este recoltatul. Dacă nu reuşim să recoltăm într-un timp foarte scurt, pierderile sunt mult mai mari decât cele înregistrate cu celelalte lucrări din aşa-zisul «butoi al lui volnic», unde fiecare doagă reprezintă o lucrare: arat, discuit, pregătirea patului germinativ, sămânţă, semănat, tratamente, îngrăşăminte etc. Degeaba luăm tractoare, remorci şi mijloace de transport performante dacă nu avem utilajul cel mai important: combina. România dispune la ora actuală de numai 25.000 de combine, din care 14.700 sunt în stare bună şi foarte bună, dar în jur de 10.000 sunt într-o stare precară“, a precizat Botănoiu.

Deşi nu a avansat un procentaj al pierderilor provocate de aceste cauze, Botănoiu a afirmat că orice ploaie căzută când grâul este la maturitate deplină duce la diminuarea cu 2% a conţinutului de gluten. (Cristina Zamfirescu)