Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială România, în coada listei la producţia ecologică

România, în coada listei la producţia ecologică

Data: 01 Septembrie 2009

Potrivit statisticii realizate în 2008 de Federaţia Internatională de Agricultură Organică şi Institutul de Cercetare privind Agricultura Organică, principalele state pe harta producătorilor bio sunt Australia, cu 12,3 milioane hectare, urmată la distanţă mare de China, cu 2,3 milioane hectare, Argentina cu 2,2 milioane hectare folosite în agricultura ecologică şi Statele Unite cu 1,6 milioane hectare. Statele europene încep să-şi facă simţită prezenţa abia începând cu locul cinci al clasamentului, prima fiind Italia, cu 1,1 milioane hectare. Spania, cu 930.000 hectare, se situează pe locul şapte, Germania cu 825.000 hectare pe locul nouă, urmată fiind de Marea Britanie cu 600.000 hectare, în timp ce Franţa cu 553.000 hectare se sitează abia pe locul 12. România se clasează pe locul 30 în clasamentul mondial al ţărilor cu producţie de alimente ecologice.