Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Schimbări în structura fermelor agricole
În ultimii 10 ani, s-a înregistrat o schimbare în structura exploatațiilor agricole, arată rezultatele provizorii ale Recensământului General Agricol. Astfel, s-a redus ponderea fermelor foarte mici, cu suprafaţă sub 0,1 ha, de la 10,3% în 2010 la 4,3% în 2020 şi a crescut ponderea exploataţiilor cu suprafeţe mai mari de 10 ha de la 2,2% în 2010, la 4,2% în 2020. Numărul exploataţiilor agricole a scăzut cu 972.000, respectiv cu 25,2%, iar suprafaţa agricolă utilizată s-a redus cu 543.000 ha, respectiv cu 4,1%, potrivit INS. (C. Z.)