Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială „Scrumbia de Dunăre afumată“, protejată european

„Scrumbia de Dunăre afumată“, protejată european

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 05 Decembrie 2018

„Scrumbia de Dunăre afumată beneficiază începând de luni de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), informează un comunicat de presă al executivului comunitar. Celelalte patru produse înregistrate pe sisteme de calitate europene sunt Magiunul de prune Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novacul afumat din Ţara Bârsei şi Telemeaua de Ibăneşti.

Scrumbia de Dunăre este un peşte sălbatic care nu poate fi crescut în acvacultură şi este capturat numai în cursul migraţiei pe Dunăre. Are 250-400 grame şi între 25-30 centimetri şi este recunoscut drept cel mai bogat peşte în grăsimi din lume, raportat la talia sa.

La Comisia Europeană se mai află depuse documentaţiile pentru alte trei produse în vederea dobândirii IGP: Cârnaţii de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni şi Telemea de Sibiu.