Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ardeiul iute, leac pentru hipertensivi

Ardeiul iute, leac pentru hipertensivi

Data: 05 August 2010

Conform unui studiu realizat în China, capsaicina, substanţă conţinută de ardeiul iute, are efecte benefice asupra organismului pentru bolnavii care suferă de hipertensiune arterială. Cercetătorii chinezi au observat că această substanţă, care dă iuţeala ardeilor, ingerată pe o perioadă mai lungă de timp, are efectul reducerii tensiunii arteriale, în urma unor experimente de laborator desfăşurate pe cobai. Studiul susţine că această substanţă acţionează activând un "canal" special în vasele de sânge, canal denumit TRPV1. Atunci când acest canal este activat, creşte sinteza de oxid nitric în vasele de sânge, substanţă cu proprietăţi antiinflamatoare.