Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Berea ajută la o bună sănătate a oaselor

Berea ajută la o bună sănătate a oaselor

Data: 09 Feb 2010

Potrivit unui studiu britanic, publicat în „Journal of the Science of Food and Agriculture“, berea este benefică pentru sănătatea sistemului osos. Studiul, realizat pe 100 de branduri de bere, a relevat faptul că această băutură este bogată în siliciu, provenind din orz, principalul ingredient al berii. Siliciul întăreşte oasele şi previne osteoporoza. Din acest punct de vedere, specialiştii britanici susţin că berea neagră este cea mai bună. Ei au descoperit că siliciul este încă prezent în bere, chiar şi după procesul de fermentare, sub forma acidului ortosilicic.

Principala afecţiune a sistemului osos este osteoporoza, maladie care afectează 50% dintre femeile de peste 50 de ani şi 20% din totalul bărbaţilor din aceeaşi categorie de vârstă.