Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cancerele de stomac au o incidenţă din ce în ce mai mare

Cancerele de stomac au o incidenţă din ce în ce mai mare

Data: 11 Mai 2010

Un studiu american citat de AFP arată că numărul de cazuri de îmbolnăvire de cancer de stomac a crescut cu 66% în rândul americanilor albi cu vârsta cuprinsă între 25 şi 39 de ani, în ultimele trei decenii, deşi numărul cazurilor de cancer stomacal raportat la întreaga populaţie americană a scăzut. În cadrul studiului, cercetătorii de la Institutul Naţional american pentru studiul Cancerului (NCI) au analizat statisticile privind numerele de cazuri de cancer stomacal între 1977 şi 2006. Acest tip de tumoare poate rezulta în urma infectării cronice cu bacteria helicobacter pylori, ce poate produce şi apariţia ulcerelor. Totalitatea cazurilor de cancer stomacal în rândul tinerilor albi a crescut de la 0,54/100.000 în 1977, la 1/100.000 în 2006 - o creştere de 66%. "Incidenţa cazurilor de cancer stomacal a scăzut în ultimii 50 de ani în mod regulat, în numeroase ţări", susţin autorii studiului. Acest recul al cazurilor este atribuit unei mai bune igiene alimentare, precum şi tehnicilor mai avansate de conservare a alimentelor, reducându-se astfel riscul de infectare cu bacteria helicobacter pylori.