Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cartofii scad tensiunea arterială

Cartofii scad tensiunea arterială

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 02 Septembrie 2011

Cercetătorii americani susţin că două-trei porţii de cartofi pe zi pot scădea tensiunea arterială la fel de bine ca fulgii de ovăz şi fără riscul unei creşteri în greutate. În cadrul acestui studiu au participat 18 voluntari cu probleme de obezitate şi tensiune arterială, cărora li s-a oferit, timp de o lună, de două ori pe zi, un meniu compus din 6-8 tuberculi de cartofi. Ca urmare, în medie, tensiunea arterială diastolică a acestora a scăzut cu 4,3%, iar cea sistolică cu 3,5%. Din păcate, prelucrarea termică distruge compuşii utili din cartof, constată oamenii de ştiinţă, care în cadrul cercetării lor au recurs doar la cartofi fierţi la microunde.