Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ceaiul verde poate fi util în prevenţia glaucomului

Ceaiul verde poate fi util în prevenţia glaucomului

Data: 25 Aprilie 2010

Oftalmologii de la Universitatea din Hong Kong au demonstrat că substanţele utile din compoziţia ceaiului verde, cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante puternice, pătrund în ţesutul ochilor şi ajută la prevenirea dezvoltării mai multor boli. Aceştia au constatat, în premieră, că retina şi alte ţesuturi ale ochilor absorb substanţe din ceaiul verde (catehine), care pot preveni dezvoltarea glaucomului, precum şi a altor boli periculoase ale ochilor, foarte răspândite în zilele noastre. Până la această descoperire nu era clar dacă catehinele din băutură pot să ajungă din tractul gastrointestinal în ţesutul ocular. Efectul pozitiv al catehinelor din ceaiul verde în procesul de reducere a stresului oxidativ în ochi durează până la 20 de ore. Astfel, consumul de ceai verde previne stresul oxidativ şi diminuează potenţialul de dezvoltare a glaucomului.