Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Celulele adipoase pot fi şi benefice

Celulele adipoase pot fi şi benefice

Data: 15 Mai 2011

Un studiu al cercetătorilor britanici arată că celulele adipoase ajută sistemul imunitar şi reglementează rezervele de energie în organism, contribuind în acest fel la combaterea mai eficientă a infecţiilor. Mai mult, celulele adipoase sunt capabile să simtă un potenţial "atac" al bacteriilor şi viruşilor. Dacă o persoană are o infecţie cronică, în combaterea căreia este nevoie de o energie constantă, în jurul ganglionilor limfatici se formează depuneri adipoase mai mari. Specialiştii susţin că 20% dintre persoanele cu exces de greutate nu prezintă dereglări de metabolism, ci au un nivel normal de colesterol, glicemie şi tensiune arterială. Cercetătorii cred că această categorie de persoane au din naştere mai multe celule adipoase. Bolile cronice din cauza excesului de greutate apar atunci când cantitatea de grăsime din organism umple "depozitele" adipoase. Atunci apar depuneri de grăsime la ficat, pancreas şi inimă, abia în acest caz provocând o reacţie din partea sistemului imunitar. Trebuie acordată o mare atenţie tipului de grăsime din organism: grăsimea "brună" şi cea "albă". Prima este implicată în transformarea caloriilor în energie, încălzind organismul şi asigurând activitatea cerebrală. Cea din urmă se acumulează şi este dificil de eliminat. Astfel, grăsimea "albă" sau "solidă" se acumulează în principal în zona abdominală, de aceea stratul adipos din această zonă trebuie combătut, pentru ca talia femeilor să nu depăşească 80-85 de cm, iar cea a bărbaţilor 95-105 cm, în funcţie de tipul de constituţie, recomandă experţii.