Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cercetare

Cercetare

Data: 11 Iunie 2008

Un studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Free Radical Biology, arată că afinele pot îmbunătăţi memoria şi inversa procesul de uitare care se intensifică odată cu înaintarea în vârstă. Cercetătorii au descoperit că substanţele numite flavonoizi, antioxidanţi puternici care se găsesc în afine şi alte fructe proaspete, interacţionează cu celulele nervoase, crescând capacitatea de comunicare între ele şi stimulând regenerarea celulelor creierului. Descoperirea poate avea implicaţii asupra viitoarelor tratamente şi în prevenirea maladiilor degenerative precum Alzheimer.