Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ciocolata amăruie, recomandată în bolile de inimă

Ciocolata amăruie, recomandată în bolile de inimă

Data: 18 August 2010

Un studiu recent arată că femeile care consumă o cantitate mică de ciocolată amăruie prezintă un risc scăzut de stop cardiac. Cercetările au arătat că femeile care mănâncă între 20 şi 30 de grame de ciocolată pe lună prezintă un risc de stop cardiac cu 32% mai mic decât femeile care nu mănâncă regulat ciocolată neagră. Totuşi, dacă femeile consumă prea multă ciocolată neagră (20-25 de grame pe săptămână), efectul pozitiv dispare. Altfel spus, consumul a peste 30 de grame de ciocolată amăruie pe săptămână poate duce la creşterea riscului de stop cardiac cu 23%, mai arată studiul. "La femei, cel puţin, consumul de ciocolată pare să se asocieze cu o scădere a riscului de stop cardiac, însă efectul pozitiv poate fi observat doar în cazul unui consum relativ mic", a declarat dr. Murray Mittleman, unul din autorii studiului.