Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ciocolata oferă protecţie cardiovasculară

Ciocolata oferă protecţie cardiovasculară

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 04 Septembrie 2011

Potrivit cercetătorilor britanici, prin proprietăţile sale antioxidante şi antiinflamatorii, ciocolata ajută inima şi moralul. Doctorul Oscar Franco şi echipa sa de la Universitatea Cambridge au realizat şapte studii pe 100.000 de participanţi, împărţiţi în funcţie de gradul de consum de ciocolată. În cinci dintre cele şapte studii "cele mai înalte niveluri de consum de ciocolată au fost asociate cu o reducere de 37% a numărului de maladii cardiace şi cu o reducere de 29% a riscului de accident vascular cerebral (AVC), în raport cu marjele calculate pentru persoanele cu un consum normal de ciocolată". Cu toate acestea, medicii recomandă consumul moderat, deoarece excesul ar duce la creşterea în greutate şi la creşterea riscului de diabet. Pentru a evita aceste efecte secundare, cercetătorii recomandă crearea unor sortimente de ciocolată cu mai puţine grăsimi şi mai puţin zahăr.