Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Citricele scad riscul de atac cerebral la femei

Citricele scad riscul de atac cerebral la femei

Data: 25 Feb 2012

Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, femeile care consumă frecvent citrice, precum portocale sau grapefruit, îşi pot reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Studiul a fost realizat pe baza evaluării a circa 69.622 de paciente din SUA timp de 14 ani, cu scopul de a determina efectele flavonoidelor, substanţe prezente în special în fructe, legume, ciocolată neagră şi vin roşu. Concluzia a fost că femeile care au consumat cantităţi importante de portocale sau grapefruit, dar şi sucuri din aceste fructe prezintă un risc diminuat cu 19% de a deveni victima unui accident vascular cerebral, spre deosebire de cele care nu mănâncă astfel de fructe în mod regulat.

Cercetătorii susţin că este mai bine să fie consumate fructele ca atare decât sucurile produse pe baza lor, acestea din urmă conţinând aditivi şi mult zahăr.