Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Consumaţi lactate, dacă urmaţi un regim de slăbire

Consumaţi lactate, dacă urmaţi un regim de slăbire

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 24 Septembrie 2010

Potrivit unui studiu publicat de Universitatea Ben Gurion din Israel, dacă ţinem dietă slăbim mai uşor atunci când consumăm produse lactate. Succesul unei diete de slăbire este influenţat şi de alte variabile, cum ar fi nivelul de vitamina D din sânge. Pentru realizarea studiului, a fost urmărită timp de doi ani evoluţia a 300 de pacienţi supraponderali, cu vârste între 40 şi 65 de ani, care s-au supus mai multor tipuri de dietă: scăzută în grăsimi, mediteraneană sau scăzută în carbohidraţi. Cercetarea a arătat că, indiferent de tipul de dietă urmat, persoanele care au consumat zilnic cel puţin 300 de grame de lapte sau alte produse lactate (cel puţin 580 de miligrame de calciu) au reuşit să slăbească în jur de 6 kilograme. Pe de altă parte, persoanele care au consumat zilnic sub 150 de miligrame de calciu (aproximativ jumătate de pahar de lapte), au slăbit doar trei kilograme în aceeaşi perioadă. Vitamina D, obţinută prin expunerea la soare sau consumul de lapte îmbogăţit, peşte gras şi ouă, creşte absorbţia de calciu în fluxul sangvin.