Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Consumul de cafea reduce riscul de Alzheimer

Consumul de cafea reduce riscul de Alzheimer

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 26 Martie 2012

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii University of South Florida, cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer, declanşând o reacţie chimică la nivelul creierului, care previne distrugerile cauzate de această maladie incurabilă, cu efecte devastatoare. Autorii acestui studiu, realizat pe o durată de patru ani, pe un eşantion de 124 de persoane, în vârstă de peste 65 de ani, au descoperit că pacienţii care prezentau primele semne ale bolii beau doze zilnice de cafea cu 51% mai mici în comparaţie cu persoanele neafectate de maladia Alzheimer. Beneficiile cafelei nu se reduc, însă numai la cele legate de prevenirea bolii Alzheimer. Studii recente au arătat, de asemenea, beneficiile cafelei în combaterea cu succes a depresiei la femei, precum şi în reducerea riscului de producere a accidentelor vasculare cerebrale.