Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 08 Martie 2021

Ingrediente: Pentru cremă: 8 ouă; 1 l lapte cu 3,5% grăsime; 180 g zahăr; 2 linguriţe esenţă de vanilie. Pentru caramel: 150 g zahăr. 

Preparare: Topim zahărul într-o crăticioară cu suprafaţă non­aderentă, la foc mediu spre mic, şi amestecăm cu o spatulă până când devine auriu-maroniu. Încălzim un vas termorezistent de ceramică cu diametrul de circa 22 cm în cuptorul la 180 de grade pentru câteva minute şi turnăm zahă­rul topit. Rotim încet vasul, pentru ca zahărul să acopere pereţii acestuia, şi lăsăm la răcit până începe să crape zahărul. În­tr-un castron amestecăm cu mixerul ouăle întregi, zahărul şi esenţa de vanilie şi adăugăm laptele ţinut la temperatura camerei. Continuăm să amestecăm, până ce compoziţia devine omogenă, după care o turnăm peste zahărul caramelizat. Punem vasul într-o tavă cu apă rece până la jumătate şi o băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Adăugăm apă din 10 în 10 minute. După 50 de minute, verificăm crema, mişcând vasul, iar dacă nu se fac valuri pe suprafaţa ei înseamnă că este gata. Crema trebuie să fie rumenită deasupra. O lăsăm să se răcească la temperatura camerei, după care o punem la frigider 3-4 ore sau peste noapte. Dezli­pim marginile cu un cuţit şi răsturnăm crema pe o farfurie. Poftă bună!