Conform Studiilor Epidemiologice asupra Prevalenței Hipertensiunii Arteriale și a Riscului cardiovascular în România (SEPHAR), peste 60% din decesele din țara noastră au drept cauză principală hipertensiunea
Dietele sărace în apă pot declanşa litiaza renală
Cercetătorii americani susţin că femeile în vârstă ale căror diete includ prea puţin calciu şi prea puţină apă - sau prea multă sare - prezintă un risc ridicat de a dezvolta pietre la rinichi. Cercetătorii au descoperit că, în cazul a peste 78.000 de femei americane cu vârstele cuprinse în intervalul 50-70 de ani, riscul de apariţie a calculilor renali a scăzut atunci când consumul de calciu şi de apă a crescut. Pe de altă parte, acelaşi risc a crescut odată cu creşterea consumului de sare.
Cele mai mari surse de sodiu din alimentaţia publică sunt alimentele de tip fast-food, carnea procesată şi alimentele din conserve.