Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Dietele sărace în apă pot declanşa litiaza renală

Dietele sărace în apă pot declanşa litiaza renală

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 01 Aprilie 2012

Cercetătorii americani susţin că femeile în vârstă ale căror diete includ prea puţin calciu şi prea puţină apă - sau prea multă sare - prezintă un risc ridicat de a dezvolta pietre la rinichi. Cercetătorii au descoperit că, în cazul a peste 78.000 de femei americane cu vârstele cuprinse în intervalul 50-70 de ani, riscul de apariţie a calculilor renali a scăzut atunci când consumul de calciu şi de apă a crescut. Pe de altă parte, acelaşi risc a crescut odată cu creşterea consumului de sare.

Cele mai mari surse de sodiu din alimentaţia publică sunt alimentele de tip fast-food, carnea procesată şi alimentele din conserve.