Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Dulciurile cresc riscul de cancer uterin

Dulciurile cresc riscul de cancer uterin

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 24 August 2011

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi, gustările frecvente, constând din prăjituri şi biscuiţi, cresc riscul de cancer uterin. Astfel, în cazul femeilor care se răsfaţă cu astfel de produse de două-trei ori pe săptămână, riscul de a face cancer uterin este cu 33% mai mare, iar, la o frecvenţă ce depăşeşte trei ori pe săptămână riscul creşte la 42%, avertizează oameni de ştiinţă de la Institutul Karolinska din Suedia.

Din cele 61.226 de femei care au participat la studiu, la 729 s-a constatat cancer. În cazul femeilor care au consumat mai mult de 35 de grame de zahăr (aproximativ şapte linguriţe) pe zi, riscul de cancer a fost cu 36% mai mare. Zahărul, explică experţii, declanşează eliberarea insulinei, care stimulează creşterea activă a celulelor în endometru. De asemenea, poate ridica nivelul de estrogen, declanşând o creştere necontrolată a celulelor, iar aceasta este caracteristica principală a cancerului. Riscul creşte odată cu vârsta, cu luarea în greutate şi în cazurile în care mama a suferit de o afecţiune similară. Naşterea unui copil reduce, în schimb, riscul de cancer uterin.