Persoanele care petrec în timpul zilei mai mult de zece ore și jumătate stând pe scaun sau întinse pe canapea au un risc crescut de insuficiență cardiacă, infarct sau accident vascular cerebral chiar dacă în re
Efectele benefice ale terapiei pe bază de supă
Terapia pe bază de supă are numeroase beneficii pentru sănătate, contribuind la detoxifierea organismului, pierderea kilogramelor în exces şi întărirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de medicul chinez Maoshig Ni, expert în medicina alternativă, relatează health.yahoo.com. Supa este considerată în medicina chinezească drept primul pas pentru menţinerea unei bune stări de sănătate şi pentru prevenirea bolilor. Valoarea terapeutică a supei provine din uşurinţa cu care organismul poate să asimileze nutrimentele din ingredientele folosite la prepararea supei.
Printre efectele benefice ale acestei diete se numără: - pierderea kilogramelor suplimentare. Persoanele care consumă o farfurie de supă în fiecare zi pot să evite însă aceste maladii. Supele sărace în sare hrănesc organismul şi ajută la eliminarea toxinelor. Specialiştii chinezi au descoperit faptul că persoanele care consumă supă o dată pe zi pierd mai multe kilograme suplimentare, comparativ cu persoanele care beneficiază de acelaşi număr de calorii, dar care nu provin din supă; - întărirea sistemului imunitar. Sistemul imunitar are nevoie de multe minerale pentru a funcţiona în mod eficient, iar dietele tradiţionale din Occident „păcătuiesc“ adeseori la acest capitol; - detoxifierea organismului. Fiind în stare lichidă, supa reprezintă o soluţie eficientă pentru eliminarea toxinelor din organism. Are, totodată, numeroase beneficii: ajută ficatul în procesul de detoxifiere a sângelui, stimulează circulaţia sangvină, reduce inflamaţiile şi oferă organismului mineralele de care are nevoie; - încălzirea organismului. Pe timpul iernii, supa reprezintă o alegere excelentă, deoarece ea asigură organismului căldura după care acesta tânjeşte în sezonul rece; - vindecare mai rapidă. Unul dintre motivele principale pentru această alegere este faptul că supa nu necesită o cantitate prea mare de energie pentru a fi digerată, economisind astfel energia de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva infecţiilor.