Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Fructele şi legumele cu pulpă albă conferă protecţie împotriva accidentelor vasculare

Fructele şi legumele cu pulpă albă conferă protecţie împotriva accidentelor vasculare

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 17 Decembrie 2011

Un studiu realizat de cercetătorii olandezi arată că gradul de protecţie împotriva accidentelor vasculare cerebrale creşte în funcţie de culoarea pulpei fructului sau legumei. Cercetătorii olandezi au strâns date despre circa 20.000 de adulţi, cu vârsta medie de 41 de ani, incidenţa accidentului vascular (AVC) fiind observată în zece ani, paralel cu obiceiurile alimentare. Fructele şi legumele au fost împărţite în patru categorii: verzi (varză, salată), portocalii/galbene (citrice), roşii/violet (legume roşii) şi albe (îndeosebi merele şi perele). Nici o asociere n-a fost depistată între primele trei grupe şi AVC. În schimb, marii amatori de fructe şi legume cu pulpa albă au prezentat un risc de AVC mai mic cu 52% faţă de cei care nu consumă astfel de alimente. Un aport zilnic de 25 g de fructe şi legume albe scade riscul de AVC cu 9%.