Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Fructele şi legumele scad riscul de cancer pulmonar

Fructele şi legumele scad riscul de cancer pulmonar

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 02 Septembrie 2010

Potrivit unui studiu publicat în SUA, consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a unor tipuri de cancer pulmonar în cazul persoanelor care fumează, "Chiar dacă renunţarea la fumat reprezintă acţiunea preventivă cea mai importantă în ceea ce priveşte reducerea riscului de declanşare a cancerului pulmonar, consumul mai multor varietăţi de legume şi fructe poate reduce şi el acest risc, indiferent de cantitate", a declarat medicul H. Bas Bueno-de-Mesquita, de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Mediu din Olanda, coordonatorul cercetării. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 450.000 de europeni, dintre care 1.600 sufereau de cancer pulmonar. Riscul de carcinom pulmonar cu celule scuamoase s-a dovedit a fi considerabil mai mic în cazul voluntarilor care consumau o varietate mare de fructe şi legume. Potrivit autorilor, varietatea de fructe şi legume consumate pare a fi mai importantă decât cantitatea în ceea ce priveşte prevenirea acestui tip de cancer.