Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Gălbenuşurile crude, bogate în antioxidanţi

Gălbenuşurile crude, bogate în antioxidanţi

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 13 Iulie 2011

Două gălbenuşuri crude de ou conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr, susţine un grup de experţi de la Universitatea Alberta din Canada, potrivit cărora ouăle de găină reprezintă o sursă bogată în antioxidanţi, care pot preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare şi a cancerului. În urma unei analize a gălbenuşului de ou, ei au constatat că acesta conţine doi aminoacizi - triptofanul şi tirozina - cu proprietăţi antioxidante deosebite. Proprietăţile benefice ale ouălor se reduc la jumătate în cazul în care sunt fierte sau prăjite, iar prepararea lor la microunde diminuează şi mai mult efectul lor terapeutic. Proteinele din ou trec printr-un proces de transformare sub influenţa enzimelor din stomac şi intestinul subţire şi favorizează producerea de peptide, acestea din urmă acţionând la fel ca mijloacele de scădere a tensiunii.