Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Laptele, un duşman al ţesutului adipos

Laptele, un duşman al ţesutului adipos

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 01 Septembrie 2011

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Mc Master din Ontario, Canada, o dietă bogată în proteine, dar săracă în carbohidraţi şi grăsimi are un impact benefic asupra fizicului, reduce grăsimea abdominală şi creşte masa musculară, mai ales în cazul în care proteinele provin din produsele lactate. În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au studiat trei grupe de femei, unele chiar supraponderale. Fiecărui grup i-au fost administrate spre consum anumite cantităţi de produse lactate, împreună cu o cantitate mai mare sau mai mică de proteine şi carbohidraţi. Timp de patru luni, femeile voluntare din acest studiu au efectuat exerciţii fizice şapte zile pe săptămână: cinci zile făceau gimnastică aerobică, iar alte două lucrau la aparate. Experţii au remarcat faptul că abundenţa de proteine şi de lapte în dietă duce la reducerea de peste două ori a ţesutului adipos în zona abdomenului, în comparaţie cu un regimul alimentar scăzut în proteine şi cu un minimum de produse lactate.