Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Mâncarea ieftină dăunează sănătăţii

Mâncarea ieftină dăunează sănătăţii

Data: 01 Iulie 2010

Potrivit unei anchete prezentate în cadrul unei emisiuni televizate în Franţa, mâncarea pregătită din produse ieftine este nesănătoasă, scrie site-ul maxisciences.com. Conform anchetei, 15 zile de alimentaţie pe bază de produse ieftine ar fi suficiente pentru deteriorarea sănătăţii. Trei ziarişti au făcut un test alimentar. Primul s-a hrănit doar cu mâncare pregătită din produse ieftine timp de 15 zile, al doilea numai cu produse bio, iar la treilea a mâncat, ca de obicei, mai mult sau mai puţin sănătos. În două săptămâni, ziaristul care s-a hrănit exclusiv cu mâncare din produse ieftine s-a îngrăşat cu două kilograme, iar nivelul de acizi graşi saturaţi a crescut de trei ori. Şi cantitatea de conservanţi E210 şi E215 din organism a crescut de trei-şapte ori.