Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Mandarinele ajută la prevenirea infarctului

Mandarinele ajută la prevenirea infarctului

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 11 Aprilie 2011

Potrivit ultimelor cercetări ale oamenilor de ştiinţă canadieni, consumul de "Citrus reticulata" sau portocalele mandarine ajută la prevenirea infarctului, a diabetului şi atacurilor cerebrale, precum şi a obezităţii. În urma studiilor întreprinse în laborator, aceştia au constatat că nobiletinul, un pigment găsit în coaja mandarinei, este de zece ori mai puternic decât unul similar derivat din grepfrut. Anterior, se descoperise în grepfrut un flavonoid, naringenin, care protejează, de asemenea, împotriva obezităţii şi sindromului metabolic, dar cel din tangerine este mult mai puternic.