Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate O supă caldă, mai bună decât o cafea, pentru hipotensivi

O supă caldă, mai bună decât o cafea, pentru hipotensivi

Data: 31 Martie 2010

Pentru persoanele care au o presiune scăzută a sângelui, este mai indicat să consume dimineaţa o supă decât o cafea, se arată într-un articol publicat de revista germană "Naturartz", citată de DPA. Potrivit specialiştilor consultaţi de această publicaţie, supa sărată creşte presiunea sângelui şi tensiunea arterială, în vreme ce o cafea înrăutăţeşte simptomele pe care le prezintă mulţi hipotensivi, printre care mâini şi picioare reci. De asemenea, un somn sănătos, câteva exerciţii fizice dimineaţa şi un pahar de apă îi ajută pe hipotensivi să înceapă bine ziua. Alte căi de a diminua simptomele hipotensiunii (letargie, oboseală şi stări de rău) constau în practicarea unor discipline sportive şi consumul a minimum doi litri de lichid pe zi. Mai mult decât atât, şi băutul rapid al unui sfert sau jumătate de litru de lichid poate ridica presiunea sângelui în zece minute.