Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Ostropel din carne de găină
Ingrediente: 1 kg bucăţi de carne de găină (pulpe, piept, aripi); 2 cepe medii tocate (80 g); 3 căţei usturoi (tăiat mărunt); 2 linguri ulei; 150 ml supă de găină; 300 g roşii proaspete sau conservă; 1 legătură pătrunjel; sare şi piper după gust; foi de dafin (opţional).
Mod de preparare: Se condimentează bucăţile de carne cu sare şi piper. Se încinge uleiul într-o cratiţă largă şi se rumenesc bucăţile de carne pe toate părţile. Se scot bucăţile de carne rumenite şi se adaugă în grăsimea rămasă în cratiţă ceapa tocată şi jumătate din usturoiul zdrobit. Se căleşte ceapa la foc mic, cam 7-8 minute, picurând câte o lingură de apă fierbinte din când în când. Când ceapa s-a înmuiat, se pun înapoi în cratiţă bucăţile de carne şi supa fierbinte. Se fierbe 15 minute şi apoi se adăugă roşiile, restul de usturoi zdrobit şi foile de dafin. Se așază capacul pe cratiţă şi se fierbe la foc mic 45 de minute. Înainte de servire se presară pătrunjelul. Se poate servi cu piure de cartofi sau mămăligă. Poftă bună!