Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ostropel din carne de găină

Ostropel din carne de găină

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Stavrofora Hristofora Rusu - 15 Feb 2021

Ingrediente: 1 kg bucăţi de carne de găină (pulpe, piept, aripi); 2 cepe medii tocate (80 g); 3 căţei usturoi (tăiat mărunt); 2 linguri ulei; 150 ml supă de găină; 300 g roşii proaspete sau conservă; 1 legătură pătrunjel; sare şi piper după gust; foi de dafin (opţional).

Mod de preparare: Se condimentează bucăţile de carne cu sare şi piper. Se încinge uleiul într-o cratiţă largă şi se rumenesc bucăţile de carne pe toate părţile. Se scot bucăţile de carne rumenite şi se adaugă în grăsimea rămasă în cratiţă ceapa tocată şi jumătate din usturoiul zdrobit. Se căleşte ceapa la foc mic, cam 7-8 minute, picurând câte o lingură de apă fierbinte din când în când. Când ceapa s-a înmuiat, se pun înapoi în cratiţă bucăţile de carne şi supa fierbinte. Se fierbe 15 minute şi apoi se adăugă roşiile, restul de usturoi zdrobit şi foile de dafin. Se așază capacul pe cratiţă şi se fierbe la foc mic 45 de minute. Înainte de servire se presară pătrunjelul. Se poate servi cu piure de cartofi sau mămăligă. Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:   Rețete