Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Prea mult lapte creşte riscul de cancer de prostată

Prea mult lapte creşte riscul de cancer de prostată

Data: 11 Martie 2010

Cercetătorii de la Universitatea din Montreal consideră că ar putea exista o legătură între consumul ridicat de lapte şi creşterea riscului apariţiei cancerului de prostată. Aceştia au testat 200 de produse lactate în cadrul unui studiu epidemiologic, concluziile arătând că un consum zilnic de 470 g de produse lactate ar dubla riscul apariţiei cancerului de prostată, faţă de un consum de 125 g pe zi. Cercetătorii nu ştiu, deocamdată, de ce numai laptele este implicat în dezvoltarea acestui cancer, însă sunt de părere că grăsimea animală prezentă în lapte ar putea dezactiva genele de suprimare a tumorilor canceroase sau că un metabolit al vitaminei D, care ajută la încetinirea creşterii celulelor canceroase, ar fi distrus de calciu. Autorii studiului precizează că un „mecanism necunoscut încă ar putea rezulta din interacţiunea unor compuşi ai laptelui cu alte produse alimentare, care să crească riscul de cancer“.