Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preferințele alimentare, determinate genetic

Preferințele alimentare, determinate genetic

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 27 Iulie 2023

O concluzie a cercetătorilor de la Universitatea din Colorado ar putea schimba modul de abordare în prescrierea unor diete. Aceștia au descoperit că preferințele noastre alimentare ar putea fi influen­țate de ADN-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, au fost identificate aproape 500 de gene care par să influențeze preferința pentru anumite produse alimentare, potrivit datelor prezentate la reuniunea anuală a Societății Americane pentru Nutriție, NUTRITION 2023, desfășurată cu câteva zile în urmă la Boston. 

Dacă aceste concluzii vor fi confirmate și de alte studii, medicina nutrițională va înregistra un pas important prin utilizarea geneticii în personalizarea dietelor, pacien­ții având astfel șanse mai mari să obțină rezultatele dorite în beneficiul sănătății lor. (I.M.)