Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate gustoase cu ştiucă

Preparate gustoase cu ştiucă

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 12 Decembrie 2022

Știuca este un pește de apă dulce recomandat în orice dietă, fiind bogat în vitamine și minerale benefice organismului, ajutând la: întărirea vaselor de sânge, normalizarea activităţii cardiace, combaterea virușilor și infecțiilor în­tărind sistemul imunitar, func­țio­narea sănătoasă a stomacului, intestinelor, ficatului și pancreasului, prevenirea diabetului, sprijinirea sistemului nervos.

Rețete

Ştiucă umplută cu legume

Ingrediente: 1 știucă, 2-3 cepe, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, mărar verde, boia de ardei dulce, piper alb măcinat. Preparare: Se spală și se cură­ţă de solzi ştiuca, înce­pând de la cap, fără să se rupă pielea; legu­mele se taie rondele, se călesc și se pun la răcit; carnea scoasă din pește se dezosează și se dă prin mașina de tocat, odată cu legumele și usturoiul; se adaugă sare după gust, piper, boia de ardei dulce, mărar tocat, 2-3 linguri de griș. Se amestecă toate la un loc și se umple știuca, începând de la coadă la cap, inclusiv capul, apoi se coase și se pune la cuptor, într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Separat se face un sos din 250 ml de vin alb, 150 ml de apă, 1 lingură de zahăr, sare după gust, 250 ml suc de roșii sau 2-3 linguri pastă de tomate, care se omogenizează şi se toarnă în tavă; se dă la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de 50-60 de minute. În timpul coacerii se mai stropește cu sos din când în când. Se poate servi atât cald, cât și rece, ca aperitiv sau fel de bază.

Rasol de ştiucă

Ingrediente: 1 știucă, 2-3 cartofi, 1-2 morcovi, 1 ceapă albă, 2-3 căței de usturoi, ardei iute, 2-3 foi de dafin, 2-3 linguri ulei de măsline, câteva boabe de piper, mărar și pătrunjel verde. Preparare: Într-o tavă cu margini înalte, se pun legumele tăiate mai mare, condimentele şi uleiul de măsline, peste care se toarnă apă rece cât cuprinde legumele, apoi se lasă la fiert până când legumele sunt fierte la jumătate; se adaugă știuca întreagă, după care se bagă tava în cuptorul preîncălzit până este gata. La final, se asezonează cu pătrunjel și mărar tocat.

Citeşte mai multe despre:   rețete cu pește  -   Rețete