Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide cu miere de coriandru

Preparate rapide cu miere de coriandru

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 20 Martie 2023

Cu un gust dulce și parfumat şi cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat, mierea de coriandru are un conținut mare de zaharuri, substanțe minerale și oligoelemente. Este un foarte bun pansament gastric, datorită Ph-ului alcalin, pe lângă multe alte efecte benefice: curăță colonul și detoxifică organismul, elimină excesul de apă din organism, întărește imunitatea etc. Mierea de coriandru este foarte des folosită în bucătărie sau ca medicament, fiind extrem de apreciată în medicina populară.

Conopidă cu miere de coriandru şi lămâie 

Ingrediente: 1 conopidă mare, ¼ cană ulei extravirgin, ½ lingură sare, 1 ceapă roșie, tăiată cuburi, 2 linguri miere de coriandru, ½ lingură boia de ardei, 1 lingură coriandru proaspăt tocat, ¼ lingură ardei roșu zdrobit, 2 linguri zeamă de lămâie, ½ lingură coajă rasă de lămâie, sare și piper după gust. Preparare: Se desface conopida în buchete şi se pune la rumenit într-o cratiță cu 2-3 linguri de ulei, câte 4 minute pe ambele părți. Într-un vas, se amestecă 2 linguri de apă, 1 lingură ulei, ceapa, mierea de coriandru, boiaua de ardei și fulgii de ardei iute, sare și piper; se pune compoziția într-o tigaie la foc mic, se amestecă până se înmoaie ceapa, după care se adaugă sucul și coaja de lămâie; se presară coriandru deasupra și se toarnă totul peste conopidă, după care se poate servi.

Salată de morcovi cu miere de coriandru 

Ingrediente: 10 morcovi, 2 linguri miere de coriandru, 1 portocală, 1 lămâie, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt, 50 ml ulei de măsline, sare și piper după gust. Preparare: Se curăță și se spală morcovii, se dau pe răzătoarea mică, se amestecă cu coriandrul tocat mărunt. Se storc lămâia și portocala și se amestecă zeama cu mierea de coriandru, sarea, piperul şi uleiul de măsline; se omogenizează bine, apoi se toarnă peste morcovi, se amestecă bine, se acoperă bolul de salată și se pune în frigider 30 de minute înainte de servire.