Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Răspundem cititorilor: Sucul de ceapă combate celulita

Răspundem cititorilor: Sucul de ceapă combate celulita

Data: 20 Ianuarie 2010

Alina V., Alba Iulia: „Am citit anul trecut, într-unul din articolele prof. Constantin Milică, despre cum poate fi combătută celulita pe cale naturistă. Aş dori să ştiu ce regim alimentar recomandă domnia sa pentru a scăpa de această afecţiune.“

Prof. Constantin Milică
: În cazul femeilor care suferă de celulită, dar şi al celor care nu doresc să lase boala să se instaleze complet, se impune o dietă echilibrată, strict controlată, bogată în legume şi fructe. Din această dietă nu trebuie să lipsească tomatele, fasolea verde, salata, spanacul, pătrunjelul, mărarul, castraveţii, ceapa, prazul, ţelina, supele de varză şi varza fiartă. Acestea pot provoca o pierdere din greutate de 2-3 kg în două săptămâni. Sunt foarte eficace fructele cu glucide sub 10% (cireşe, vişine, piersici, caise, mere, gutui, lămâi, portocale, coacăze, căpşuni, fragi, zmeură), care se consumă în stare proaspătă sau prelucrate în sucuri, compoturi şi citronade fără zahăr.

Proteinele necesare organismului se asigură din peşte slab, lactate degresate, brânzeturi, ouă, carne slabă de vită sau pui, soia, nuci, alune neprăjite, seminţe de cereale integrale, grâu germinat etc.

Uleiurile vegetale (din măsline, floarea-soarelui şi dovleac, presate la rece) ajută la menţinerea elasticităţii pielii, iar acizii graşi din untura de peşte contribuie la descompunerea grăsimilor saturate, care măresc colesterolul şi duc la formarea celulitei, în paralel cu complicaţiile cardiace, (ateroscleroză, hipertensiune arterială).

Cel mai simplu procedeu de combatere a celulitei şi cu acţiune rapidă în dispariţia edemelor este la îndemâna fiecărei gospodine, folosind cepe tăiate mărunt, care se storc prin tifon curat şi se beau câte 3 ceşti de zeamă pe zi.

Persoanele care vor să scape de celulită vor consuma zilnic minimum 1,5 litri de apă. Se va evita apa minerală şi gazoasă care conţine multă sare şi favorizează retenţia apei în ţesuturi. De altfel, dieta hipocalorică (1.500-1.700 calorii pe zi) va fi însoţită de un regim hiposodic, care scade savoarea alimentelor şi reduce pofta de mâncare, cu efecte vizibile la femeile cu edeme la picioare.

Se vor evita consumurile de grăsimi animale, carne de porc, pizza, pielea de la găină şi pui, mezeluri, pateuri, prăjeli, lactate grase, aluaturi, paste făinoase, glucide rafinate, alcooluri, cafea, băuturi acidulate şi dulci. Un sfat binevenit propune să se renunţe la obiceiul de a ronţăi între mese uscături amidonoase (sticks-uri, sărăţele, biscuiţi).

Este dovedit că nicotina din tutun blochează circulaţia sangvină şi schimbul de substanţe la nivel celular, ducând la formarea celulitei.