Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Recomandări pentru reglarea nivelului de alcalinitate la bolnavii de ulcer

Recomandări pentru reglarea nivelului de alcalinitate la bolnavii de ulcer

Data: 07 Iulie 2013
Bolnavii de ulcer pot recurge la remedii naturiste la îndemână pentru diminuarea efectelor bolii. O atenţie deosebită se acordă curei de dezintoxicare a organismului. Se folosesc seminţe de dovleac puţin prăjite şi nesărate (4 - 5 pumni pe zi) şi se bea un borş preparat din tărâţe de grâu (la doi litri de borş se adaugă doi litri de apă, jumătate de kilogram de miere de albine şi o lămâie tăiată în două), din care se consumă 1,5 - 2 litri pe zi.
 
Altă cură recomandă maceratul din amestecul, în părţi egale, cu zeamă de lămâie, alcool 40%, miere de salcâm şi ulei de măsline; se păstrează la rece şi se administrează câte 50 ml de trei ori pe zi, cu 10-15 minute înainte de mese.
 
În afara momentelor de criză se recomandă consumul zilnic de albumine, glucide solubile şi amidon, sub formă de piure de cartofi cu conţinut alcalin (care va neutraliza excesul de aciditate), carne fiartă de pui sau de vită, supe de legume, lapte, iaurt, chefir, brânzeturi proaspete, caş dulce, urdă, ouă moi, sucuri de legume (morcov, ţelină, sfeclă roşie, varză, cartofi cruzi), pâine uscată şi prăjită, paste făinoase bine fierte, orez, grâu germinat, fulgi de ovăz, biscuiţi, mămăligă prăjită, gelatină, sucuri şi compoturi din fructe neacide (mere, pere, gutui, caise, piersici, cireşe, agrişe), puţin îndulcite. Se propune o cură de 1-2 zile pe săptămână, cu fructe coapte sau rase.
 
Alimentele interzise în consum sunt: condimentele excitante, excesul de cafea, supele concentrate de carne, prăjelile, fripturile la cuptor din carne de porc, vânatul, slănina, untura, mezelurile, afumăturile, conservele, sosurile cu rântaş, icrele, peştele prăjit, omleta, brânzeturile grase, legumele bogate în celuloză (ceapă, usturoi, castraveţi, fasole uscată, mazăre), care sunt greu digerabile, acriturile, sarea în exces, oţeturile, aluaturile proaspete, pâinea neagră proaspătă, dulceţurile, îngheţatele, marmeladele, condimentele în exces, hreanul, muştarul, piperul şi fructele tari (alune, nuci, migdale). Se exclud categoric alcoolurile tari, tutunul, cacaua, ciocolata, băuturile fierbinţi şi răcoritoarele cu cofeină (de tip Coca-Cola) şi abuzul de medicamente de sinteză.
 
În timpul mesei nu se beau lichide, iar după masă bolnavul va sta culcat cu o compresă caldă sau cataplasmă cu făină de porumb pe abdomen. (Otilia Bălinişteanu)